Puding od chia semenki i knjiga “Svetlo između okeana”!

Kad uzmem da čitam knjigu koja me oduševi, uvek je na momenat odložim, jer je tako duže čitam. Svesno odlažem kraj knjige jer vidim po broju stranica da se bliži, a nekad je situacija obrnuta i progutam knjigu za nekoliko sati. Ali kod druge situacije ako me za par dana pitate kakva je knjiga reći ću vam, ali na pitanje o čemu se radi nekad zaista ne znam. Ostane samo taj osećaj da li je dobra ili ne. One dobre zato čitam po dva puta.

slika1

Knjiga “Svetlo između okeana” M.L. Stedman mi je baš zadala muke. Dugo sam je tražila, ali i dugo čitala. Prve stranice su tako spore i malo sam se čak i razočarala. Međutim odlučila sam da ne odustajem i pročitam je do kraja. Knjiga je zaista dobra. Nekad je i u čitanju zaista bitno biti uporan.

To je jedna topla priča o svim vrstama ljubavi. Koliko nas očaj i želja za nečim čini nepromišljenim i sumanutim.

Na jednom malom ostrvu sa svetionikom žive samo čovek i njegova žena, ljubav je velika, dovoljni su sami sebi. Međutim kako vreme prolazi želja za detetom je sve veća. Jedan izgubljeni čamac sa mrtvim čovekom i živom bebom uzdrmaće njihov dom. Principi i pravila nestaju na momenat, ali ostaju posledice koje su na duži period nesagledive. Ovo je priča o dobrim ljudima koji donose pogrešne odluke.

Puding od chia semenki, u ovom slučaju sa jagodama, se napravi za dva minuta. Strpljenje se traži, jer se čeka do ujutru da semenke odrade svoju magiju i naprave puding. Ali vredi, jer jedete i nešto slatko i zdravo. Nula griže savesti.

Slika 2

Sastojci (za 1 osobu):

200 ml mleka

2 supene kašike chia semenki

7-8 jagoda (ili koliko volite)

2 kašičice meda

20 g maslaca

30 g ovsenih pahuljica

Slika 3

 

Priprema:

 • U 200 ml mleka sipate 2 supene kašike chia semenki i jednu kašičicu meda.
 • Mešati semenke dok vam ne dosadi, da bi dobili ujednačen puding ujutru.
 • Ja sam mešala jedno 3-5 minuta, zatim sam stavila u frižider na hlađenje do ujutru.
 • Ujutru stopiti maslac sa kašičicom meda, dodati ovsene pahuljice, sve promešati i presuti na papir za pečenje.
 • Smesu premestiti sa papirom na neki manji pleh i peći oko 5-6 minuta na 180 stepeni.
 • Gotovu smesu ohladiti.
 • Zatim puniti čaše (tegle ili šta izaberete).
 • Ja sam stavljala sloj ovsenih pahuljica (vrlo malo, na slikama se i ne vidi taj donji sloj), pa jagode, puding, još malo jagoda i na kraju sam posula ovsenim pahuljicama.

Slika 4

Prijatno!

4 thoughts on “Puding od chia semenki i knjiga “Svetlo između okeana”!

 1. Ovo sa pocetka price mi je dobro poznato. I meni je nekad zao da dodjem do kraja neke knjige i isto svjesno odlazem da procitam odmah kraj.
  Puding bas divno izgleda 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *